Lagu-lagu Pengakap

Anda boleh mendengar lagu-lagu pengakap dengan mengklik pada tajuk lagu, ataupun memuat turun lagu dengan ‘Right Click’ pada tajuk lagu dan memilih ‘Save Target As’. Semoga lagu-lagu ini dapat menceriakan perjumpaan dan memeriahkan Malam Unggun Api anda!

Lagu Pengakap Malaysia

1. Apa Guna Keluh Kesah

2. Apose

3. Burung Hantu

4. Di Sini Kita Berkumpul

5. Kelana

6. Kodok Ngorok

7. Lin Chi Kang

8. Lulalulale

9. Mandolo

10. Mowgli Pergi Memburu

11. Pengakap Malaysia

12. Pengakap Muda

13. Potong Lalang

14. Sahibul Hikayat

15. Salam Kabare

16. Saya Pilih Pengakap Sahaja

17. Sayonara

18. Undang-undang Pengakap

 

Lagu-lagu Medley Pengakap

1. Back To Gilwell

2. BP Spirit

3. Four Ducks Swimming Epo Etai

4. Gako The Little Frog

5. Ging Gang Gooli

6. Kookabura Sini Sana

7. Kumbaya

8. Massa Billi

9. Mosi Mosi Anone

10. Pokare Rototua

11. Ram Sam Sam Malu Malu

12. She’ll Be Coming Around

13. The Wind Blew Thru

14. Yellow Bird

 

Lagu-lagu Klasik Pengakap

1. Apose

2. Can Mali Can

3. Di Sini Kita Berkumpul

4. Di Sini Senang

5. Goreng Pisang

6. Jingkling Nona

7. Lagu Cocoo

8. Marilah Ramai-ramai Menyanyi

9. Marilah Ramai-ramai Menyanyi 2

10. Oh Semangat

11. Pak Mamat

12. Rasa Sayang Eh

13. Salam Kabare

14. Sayonara

15. Semua Gelek-gelek

16. Sing Everyone Sing

17. Suriram

18. Takkan Dapat Ku Lupakan

19. Undang-undang Pengakap

20. You Got To Sing

 

Lagu Pengakap Antarabangsa/International

1. Apa Kabar (PRAMUKA)

2. Be Scouts

3. BP Life

4. Brownies

5. Follow Me Boys

6. I Use To Be Boy Scout

7. Jamboree

8. Loy Krathong

9. On My Honour

10. Scout Live

11. Scouting Trail

12. Sitting In The Bundu

13. We Are Boy Scout

14. World Jamboree

15. Many Lands One World

52 Responses to Lagu-lagu Pengakap

  1. zaid ziad says:

    terima kasih byk2.. lagu surangani tak ada??

  2. fadzilah says:

    bagusnya… banyak membantu untuk bahan mengajar di sekolah. terima kasih :)

  3. best betul lah! dapat dengar lagu banyak bayak…..terima kasih…

  4. johnbinx says:

    best betul dapat dengar lagu pengakap.

  5. zura says:

    terima kasih di atas perkongsian ini…memang susah nak cari lagu2 pengakap

  6. mmg best…. sabah all the best

  7. aizuddin says:

    terima kash PPM Sabah

  8. thanks :-) kalau ada minus one pun bagus

  9. fadliSKSKP says:

    blog terbaik laA…time kasih…mintak izin download lagu2 di atas untuk pengajaran kepada anak murid =)

  10. tak bagus pun kan….kan…..kan…..kan

  11. DC Kungee Sandhu says:

    Jutaan terima kasih Pemimpin serta ahli-ahli Pasukan Pengakap SK Likas. Salam Pengakap

  12. Biru says:

    Alhamdulillah. Terima kasih. Banyak manfaatnya.

  13. ghaz says:

    tahniah dan terima kasih kerana menghasilkan lagu2 seperti ini….. saya percaya ramai yang ada lirik tapi mungkin rentaknya da lupa….tapi PPM likas mmg terbaik….

  14. zul says:

    teringat semasa berpengakap sekitar hujung 80-an

  15. tcr yus says:

    pasti seronok murid -murid saya menyanyi lagu pengakap.. t kasih. izinkan saya download untuk kegunaan aktiviti pengakap di sekolah saya.. tq Admin. Tuhan saja dapat membalas jasamu.

  16. syafa says:

    thanks..banyak yang boleh digunakan..berguna untuk saya sebagai guru penasihat pengakap

  17. cikgu lama says:

    terim kasihh…kalau buat cd mp3 satu set, cd lirik (word), vcd aktiviti pegakap lengkap(laung agung), kawat kaki, cara ajar kawat kaki,, rancangan mengajar….sebab tuan rajin…tuan jual cd itu…all rm100 ok laaa.. saya beli..senang nak ajar..esp guru kurang ilmu,…..

  18. cie says:

    Thank you for the songs.

  19. Rausyan Al Qiaman says:

    Setinggi penghargaan buat saudara atas perkongsian ini…terima kasih…

  20. ayue manshah says:

    sooo goood …
    pengakp selama ny
    salam …

  21. nurul says:

    terima kasih , lagu2 nie bole d guna pkai msa jombori nnty :)

  22. Phang SM says:

    THANK YOU FOR SHARING YOUR SCOUT SONGS.

  23. Nor says:

    Sangat berterima kasih kepada admin.. :) :)

  24. HASNIZA BINTI HASSAN says:

    terima kasih tidak terhingga..kerana telah mengembalikan semangat kepengakapan dalam diri saya dan saya merasa amat terharu kerana lagu2 ini telah dilupakan oleh segelintir Pemimpin Pengakap…harap diteruskan usaha pihak tuan…mengembalikan semangat setiakawan dalam diri ahli Pengakap…dengan lagu2 ini saya dapat mengajar kepada ahli PKK saya.

  25. Aziz1@ Ketua Kru Kelana Daerah Sibuga,Sandakan,Sabah says:

    Admin… Maafkan saya ya.. saya x dpt download lagu2 di atas… kenapa tuh ya??? saya sedang kumpulkn koleksi lagu2 pengakap… boleh bantu saya x???

  26. zul says:

    Hai saya zul saya cumil

  27. hasniza says:

    terima kasih sahabat….

  28. safiya says:

    terima kasih , banyak membantu lah :)

  29. diyana says:

    terima kasih banyak2 :)

  30. oh qila says:

    THANKYOUUUUUUUUUUU. helped me much <3

  31. iskandar says:

    Salam, nk tnya lgu jambori trngganu aspirasi alam alam 2014 ade? tq

  32. amira says:

    hmm…bestnya lagu ni teringat pulak masa pengakap dulu…selalu nyanyi lagu ni sama-sama dengan kawan…tapi sekarang dah lupa dah lupa dah lirik…erm…kalau nak dengar lagu ni boleh…

  33. amira says:

    boleh tak kalau saya nak hafal lagu ni…bolehlah saya ajar rakan-rakan pengakap yang lain…nanti bolehlah saya nyanyi dekat jambori perak bulan sebelas ni…hmm….bestnya…ada sekolah rendah dan ada juga sekolah menengah…tapi saya rasa hairanlah…kenapa sekolah rendah boleh pergi?bukan sepatutnya sekolah menengah je ke…

  34. lan says:

    very good. kalau ada lirik sekali lagi bagus. syabas

  35. Kadal says:

    Wonderful site …. brought back so many memories of my days as a scout in Maktab Perguruan Lembah Pantai and in SMK Dato Harun, Tg Karang. Most of all, thanks for sharing.

  36. aqil says:

    macam mana nak download?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s